Thursday, September 6, 2012

SAYONARA SEM 6.

Alhamdulillah...satu perkataan mengambarkan sejuta makna.Rasa syukur atas segala nikmat yang diberiNya.

Sungguh pantas masa berlalu,hingga tidak sedar aku sudah pun menamatkan pre-clinical ku.Kini 3 tahun lagi insyaAllah aku akan menjadi seorang doktor.                                                  SECTION 6 2012.insyaAllah jumpa sem depan =)


Apabila result diumumkan aku berdebar.Takut2 aku tersangkut mana2 paper.Alhamdulillah,Allah beri aku peluang untuk merasai nikmat lulus semua.

Aku pulang awal ke Mesir kali ini.Terlibat dalam program sambutan Mahasiswa Tahun 1.Keluarga sedih,aku pun sedih.Manakan tidak selalu cuti 2 bulan,kali ni cuti sebulan sahaja.Tidak mengapa,aku puas beraya bersama keluarga.Aku ada amanah yang perlu aku selesaikan di sini.Semoga Allah memberi yang terbaik untukku.


Selamat datang adik2 baru ...


Buat sahabat2ku yang ada peperiksaan.Aku doakan semoga dipermudahkan urusan.InsyaAllah,Allah pasti membalas kebaikan dengan kebaikan,banyakkan berdoa kepadaNya.Allah sentiasa bersama orang yang sabar.


IBU AYAH TERCINTA DI TANAH AIR...Tazkirah sikit...

-Menuntut ilmu itu penting,tetapi mengamalkan ilmu itu jauh lebih penting.

-Cinta manusia jika tidak disandarkan pada Allah,hanyalah cinta palsu.Carilah ikhlaskan diri dalam mencari cinta Allah,Allah akan beri orang yang mencintai kita seikhlas hatinya.

-Makanan yang terbaik ialah makanan yang berzat,lazat dan berkat..No comments:

Post a Comment