Sunday, February 12, 2012

Sayonara Sem 5

Bismillah..
Dah lama sangat2 lama aku nak masukkan entry apa2 kat blog ni.Allah uji dengan HP yang tidak rosak akan tetapi tidak boleh guna.Kerana saluran pernafasannya rosak.(Charger).Nyawa molek lagi (battery).


Alhamdulillah selesai sudah menjawab peperiksaan Sem 5.Pantas sungguh masa berlalu.Terasa dengan ayat Allah(103:2).Takut-takut apa yang aku buat selama ni hanya perkara sia2. yang x datang manfaat untuk aku.


Jadi aku nk ucap terima kasih kpd pensyarah-pensyarah yang sentiasa memberi ilmu kepada aku.(walaupun memang sah2 pensyarah aku x baca blog aku,tapi still nk ucap jugak).
endocrine vs genital vs urinary system (3 BIG system in 1 SEM)

Modul ni rasa berat sangat.Masa jawab exam hari tu pun aku x berapa yakin.Mana kan tidak sahabat2 aku yg excellent2 belaka ada yg nangis lpas jwab exam.Apa2 hal pun tetap bersyukur kerana diberi nikmat jawab exam daripada x dapat jawab langsung.
Lepas ni buka buku lain pulak.Dah pinjam dari sahabat aku yang baik hati.Oleh kerana kat mesir ni memang susah nak cari novel2 melayu.Jadi,kalau jumpa mana2 novel yang best kat rumah kawan2 tu pinjam je lah.Nak baca novel arab aku x faham.


edensor aku dah habis baca.Tengah baca Mikhail..Edensor ni cerita sambungan laskar pelangi tapi versi dah besar.Andrea Hirata itu  novelist indonesia yang terkenal.Sangat bijak dan jaguh dalam berkarya.Buku-buku yang dihasilkannya pun lumayan sik.(indonesia terbaik)


Mikhail pula kisah pembunuhan.Aku suka juga novel thriller.Tapi lebih suka kalau ada novel ala2 CSI.tapi x jumpa.Mungkin ade jek kat Malaysia,x tercari...


TAZKIRAH HARIAN :
-Allah sentiasa bersama kita walau di mana kita berada.X percaya?cuba baca (surah Al-Hadid;4)


-Jika ada pertemuan antara halal dan haram maka kita ambil ia sebagai haram (kelas Fiqh u.akli)
perbahasannya kita jumpa di kelas asbah ustaz akli (ahad-khamis jam 3.30 ptg)
CERITA BEST:
IKAN BAKAR.CEREKARAMA.No comments:

Post a Comment